Munkagép vásárlása részletre

Milyen előnyei vannak a részletre történő vásárlásnak?

Teljes vételár rendelkezésre áll, de lehet, hogy jobb megoldás a részletre történő vásárlás. Miért is?

Gondolj csak bele, egy összegben kifizetve a teljes vételár a gépben áll, így azt máshol nem tudod felhasználni. Mi lenne, ha a gépre csak havonta kis összeget törlesztve, azt az eredeti nagy összeget befektetnéd egy másik profitáló helyre? A hitel költsége napjainkban nagyon alacsony, tehát ha van lehetőségünk jobb helyre tenni azt az összeget akkor megfontolandó a részletre történő vásárlás.

Lízing vagy hitel a jobb megoldás?

Attól függ, erre a pontos választ a társaság könyvelője tudja megmondani, mi az, amit az adott tevékenységgel legjobb választás.

Ha csak a pénzügyi termék költségét nézzük, a hitelek jobb feltételekkel rendelkeznek, kedvezőbb kamatozással így azok olcsóbbak.

Viszont lízing esetén lehet zárt végű lízing, amikor a lízingelő tulajdonába kerül a lízingelt gép ez olyan, mint a hitel (de általában drágább), így ez csak akkor javasolt, ha a hitel felvételéhez szükséges feltételek nem teljesülnek.

Létezik nyílt végű lízing, amely során egy adott alacsony maradványértéken a lízingelt eszközt a lízingelő által kijelölt személy/cég megvásárolhatja. Ez lehet akár mi magunk magánszemélyként, vagy akár a lízingelő cég is.

Rendelkezésre álló lehetőségek?

Kedvező kamatozású hitelek

  • Széchenyi Beruházási Hitel
  • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel
  • Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel

Pénzügyi lízing

Több szolgáltató is kínál jó lehetőséget, de általában elmondható, hogy kis mértékben drágábbak, mint a jelenlegi kamattámogatott hitelek.
Előnye a jobb elszámolhatóság, és nyíltvégű lízing esetén kijelölhető vevő kedvező maradványértéken történő megvásárláshoz.

Milyen feltételeknek kell megfelelni?

Legtöbb konstrukció az alábbi feltételek teljesítését várja el:

  • Minimum 1 teljes lezárt üzleti év, de inkább 2 év javasolt
  • Nem veszteséges működés az elmúlt 2 évben
  • Nincs köztartozása
  • Kis- és középvállalkozásnak minősülő társaságok, esetleg szigorúbb feltételekkel egyéni vállalkozók is. (Kata-s vállalkozás esetén minimum 18 havi folyamatos szüneteltetés nélküli működés)
  • Valamely feltétel nem teljesülése kiváltható ingatlan fedezet bevonásával

Hogyan tudom igényelni?

Az igénylés egy előzetes kalkulációt követően lehetséges. Ehhez fel kell keresni egy kiválasztott bankot, és ajánlatot kérni tőlük.
Ők számos adat bekérése után tudnak lehetséges megoldásokat javasolni.

Javasoljuk ügyfeleinknek, hogy előszőr a céges számlavezető bankjukat keressék meg a kérdéssel, mivel ők jobban átlátják a társaság pénzügyi helyzetét, mint egy külső bank.

Mi eddigi tapasztalatink alapján hitelre az Erste bank-ot, lízingre pedig a (MBH)Budapest Bank-ot javasoljuk megkérdezni.

Kedvező lehetőségért keress minket telefonon, és ajánlunk elérhetőséget, ahol kedvező ajánlatot tudnak adni!